top of page

En we zijn vertrokken...


Al ruime tijd denken Marnique Deswaerte, Steven Reijnaert, Bert Doise en Koen Hardeman na over wat we-e kunnen betekenen om de voedselketen in Heuvelland lokaler, kwalitatiever, gezonder en duurzamer te maken.

Samen met buur Hans Vanhonnacker selecteren we producenten die ecologisch bezig zijn. We willen hen steunen. Covid 19 versnelde dit denkproces naar een handelsproces. We besloten pakketten te verdelen. Eerst de groenten van Monde des Milles Couleurs, daarna de oesterzwammen van 't Kapelhof, de chocoladebergstenen van Joie de Chocolat. Allemaal producenten die ineens hun afzetmarkt zagen wegvallen. Enthousiaste consumenten vroegen ons of we ook aan duurzame vis konden geraken? Mare Nostrum bracht een oplossing. Of we misschien een aanbod van vlees wilden voorzien? 't Lindenbos kwam er bij... En zo groeien we, op een organische manier, steeds verder: met koffie, met thee, aardbeien, asperges, pasta en eieren. Wat ons betreft komt de hele voedselproductie in aanmerking om een bio-alternatief voor te stellen. Zonder dat we daarin fanatiek willen zijn, maar toch...

We blijven dit groeiproces vooral doen onder de vorm van samen werken, verbinden. Omdat dit de manier is waar we in geloven. Laat ons consument, producent, horeca, scholen, gemeente, maatschappij met elkaar verbinden...

Zodat we na deze crisis kunnen heropbouwen. Anders en sterker dan voorheen.

79 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Комментарии


bottom of page